Solo

Leon van Roozendaal – ‘De Lee’

Eigenlijk kan Leon als het om muziek maken gaat maar één ding en dat is zingen en dat zingen doet hij dan ook verrekte goed! De Brabantse zanger werd geboren in Tilburg, waar niet geheel verwonderlijk meer bekende zangers hun herkomst kennen.

Van jongs af aan werd door hem zelf het zingen aangeleerd, eerst vol liefde voor de betere Engelstalige evergreens, later volgde hij de lokale en landelijke volkszangers op de voet. ‘Met een snik,’ zoals hij zelf zegt, werd zijn liefde getrokken naar het Nederlandstalige lied en volgde hij zijn muzikale weg, waarbij uiteindelijk de feestelijke kroegenmuziek heeft overwonnen. Leon brengt de Nederlandse volkszangers en blinkt uit in enthousiasme en zangkwaliteit.

Nederlandstalige kroegmuziek staat bovenaan zijn solo-setlijst en dan mag het dak er van hem wel even af!

Joris van der Pijll – ‘Van de Pee’

Hij blinkt eigenlijk nergens echt in uit, behalve dan dat hij van alles wat kan. Zijn klassieke gitaaropleiding begon op vijftienjarige leeftijd te vervelen; er viel meer plezier te behalen in het begeleiden, meespelen en meezingen. Het ‘simpel’ aanslaan van akkoorden beviel hem beter dan het Spaanse virtuoze spel. En op de elektrische ging het al net zo, geen onnavolgbaar snel spel, maar eerder ‘Slow-hand-Clapton’.

Op achttienjarige leeftijd voegde hij zich in een eerste jongensband, werd zijn gitaarslag muzikaal en ritmisch duidelijk spannender en leerde hij zichzelf meteen ook een bijzondere stempositie aan. Zijn opvallende harmonieuze toonkeuze zorgde bij de toen jonge collega muzikanten nog wel eens voor discussie, maar tot de dag van vandaag brengt juist die stem een levendige spanning.

Een rustige receptie en de feestelijke sfeer met diversiteit, luisteren of meezingen, vraag hem solo voor het kleinere gezelschap.

Als Duo of mix

Na of voor elkaar, samen of solo, in de mix met andere artiesten, vraag hen naar de vele leuke mogelijkheden!